header

Πέμπτη 21 Απριλίου 2016

Gazpacho!!!


Οι μέρες έχουν ζεστάνει πολύ, τα κοντομάνικα T-shirt έχουν  πλέον καθιερωθεί και οι βόλτες ( καφέδες κτλ) έχουν πολλαπλασιαστεί.. 
Στις λίγες ωρες που καθόμαστε σπίτι το μόνο που δεν θέλουμε είναι να λιώνουμε στην κουζίνα! Για αυτό και η επόμενη συνταγή θα μας ξεπεινάσει , δροσίζοντας μας παράλληλα..
Πάντα βέβαια υγιεινά, γρήγορα και οικονομικά! 
Κρύα ντοματόσουπα ή αλλιώς ανδαλουσιανό γκασπάτσο. Σίγουρα όλοι μας έχουμε ντομάτες στο ψυγείο και δεν ξέρουμε τι να τις κάνουμε, οπότε οι δικαιολογίες μας τελείωσαν!!!

Θα χρειαστούμε:
•3 μεσαίες ντομάτες ξεφλουδισμένες
•1 αγγουρι
•1 κεσεδάκι γιαούρτι 2% 
•1 κρεμμύδι
•Λίγο μαιντανό
•Μισή  πιπερια καυτερή (χωρίς τα σπόρια)
•1 σκελίδα σκορδο
•Λιγο ελαιόλαδο ( περίπου 1-2 κ.σ)
•1 κ.γ  ξύδι βαλσάμικο
•Αλάτι 
•Πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες μας. Άμα δεν θυμάστε το πώς ανατρέξετε εδώ!!!
Επειτα καθαρίζουμε  το αγγούρι και κόβουμε   στα 4. Με ένα κοφτερό μαχαίρι αφαιρούμε τα σπόρια που βρίσκονται  σε κάθε τέταρτο! Με αυτό τον τρόπο θα πετύχουμε μια ελαφριά και ευκολοχώνευτη σούπα.
Προσθέτουμε όλα μας τα υλικά ( εκτός από το γιαούρτι ) σε ένα μπλέντερ και πολτοποιούμε.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το γιαούρτι, το ελαιόλαδο και το ξύδι. Αλατοπιπερώνουμε σύμφωνα με τα γούστα μας και τελειώσαμε. 

Αφήνουμε τη σούπα μας στο ψυγείο για τουλάχιστον 6-12 ώρες . Όση περισσότερη ώρα τόσο πιο νόστιμη θα μας βγει!!!


 Σερβίρουμε τη σουπα μας σε ατομικά μπολάκια συνοδευόμενα με σπασμένα παξιμάδια ( η με σπιτικά κρουτον για τους πολύ μερακληδες!)

### Το γνήσιο ισπανικό γκασπάτσο δεν έχει γιαούρτι αλλά who cares!!

Απολαύστε την κάθε στιγμή της ημέρας. Αποτελεί ένα ιδανικό συνοδευτικό για το μεσημεριανό μας τραπέζι καθώς και ένα απίστευτο ελαφρύ βραδινό!

GAZPACHO: Γιατί εκτός από το GRACIAS και το POR FAVOR  πρέπει  να μάθουμε και άλλες … πιο νόστιμες ισπανικές λέξεις!!!




Δεν υπάρχουν σχόλια: