header

Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2016

Carrot Cake!




Έχει αρχίσει να χειμωνιάζει για τα καλά και όλοι μας θέλουμε να συνδυάσουμε τον πρωινό μας ζεστό καφέ με ένα κομμάτι (άντε δύο) κέικ. Αν αυτό είναι και υγιεινό, ακόμα καλύτερα!
Carrot cake χωρίς μίξερ

Θα χρειαστούμε:


• 2,5 φλ.τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

• 2 μεγάλα καρότα τριμμένα
• 4 αυγά
 1 φλ.τσαγιού ηλιέλαιο ( ή οποιοδήποτε ‘’ελαφρύ’’ λάδι εκτός από ελαιόλαδο)
 1 φλ.τσαγιού καστανή ζάχαρη ( μπορείτε να 1 προσθέσετε και λίγο λιγότερη περίπου 200γρ.)
• ½ φλ.τσαγιού πορτοκαλάδα
• 2 κ.γ μπέικιν πάουντερ
• 2 κ.γ κανέλα σε σκόνη ( και λίγο παραπάνω!)
• Λίγο αλάτι

Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180 βαθμούς. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη και έπειτα προσθέτουμε ένα ένα τα υπόλοιπα υλικά μας!

Όταν έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα, το τοποθετούμε σε μια αλευροβουτυρομένη φόρμα για κέικ και ψήνουμε για 45 λεπτά ή κάνουμε το κόλπο της οδοντογλυφίδας*.

Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει μέσα στη φόρμα για 5 λεπτά και έπειτα το ξεφορμάρουμε!

Μπορούμε να το γαρνίρουμε με άχνη ζάχαρη ή κάποιο γλάσο!

** Πότε ξέρω ότι ψήθηκε ένα κέικ? Για αυτό υπάρχει το περίφημο κόλπο της οδοντογλυφίδας! Αν η συνταγή λέει χρόνο ψησίματος π.χ.  περίπου 45 λεπτά στα τελευταία 5 λεπτά παίρνουμε μια οδοντογλυφίδα και την βυθίζουμε στο κέντρο του κέικ. Αν αυτή βγει στεγνή τότε το κέικ είναι έτοιμο, αν πάλι έχει υπολείμματα κέικ ή περίσσια υγρασία θέλει λίγο χρόνο ακόμα! Βέβαια το κόλπο γίνεται και με μαχαίρι!!!


***ΔΕΝ ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ!!!



       Έρχομαι στο σπίτι σου. Τι να φέρω;
      - ΚΑΡΟΤΑ
      - Τώρα έγραψες Ελληνικά ή Greeklish;

Δεν υπάρχουν σχόλια: