header

Τρίτη 17 Μαΐου 2016

Παγωτό OREO


Οτάν ακούω τη λέξη καλοκαίρι είμαι ο μοναδικός που στο μυαλό του, το πρώτο πράγμα που του έρχεται είναι το παγωτό ?! Αν και εσείς συμπάσχετε μαζί μου και η λατρεία για το απόλυτο γλυκό του καλοκαιριού ( και όχι μόνο) είναι τόσο δυνατή, συνεχίστε το διάβασμα! Εύκολο σπιτικό παγωτό με μπισκότα OREO χωρίς παγωτομηχανή!

Θα χρειαστούμε:

500μλ κρέμα γάλακτος 35% 
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
5 βανιλίνες ( κάψουλες βανίλιας με το κόκκινο καπάκι)
1 ½ συσκευασίες μπισκότα OREO ( γύρω στα 25 μπισκότα)

***Δεν παίρνουμε ΠΟΤΕ κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά. Αφού όσο και να την χτυπάμε σαντιγί δεν θα φτιάξουμε ποτε! 

Πριν ξεκινήσουμε το παγωτό μας τοποθετούμε το μπολ/μπασίνα που θα χρησιμοποιήσουμε για να χτυπήσουμε τι σαντιγί στην κατάψυξη για τουλάχιστον μισή ώρα! Επίσης και η κρέμα γάλακτος μας πρέπει να είναι κρύα, οπότε και αυτή στο ψυγείο!

Με αυτόν τον τρόπο η κρέμα μας θα γίνει πιο γρήγορα σαντιγί και η επιτυχία της συνταγής μας θα είναι δεδομένη!

Ξεκινάμε! 

Παίρνουμε το παγωμένο μας μπολ και τη κρύα μας κρέμα γάλακτος και ξεκινάμε το χτύπημα! Η σαντιγί μας θα είναι έτοιμη όταν σηκώνοντας το μίξερ  ή το σύρμα  έχουν σχηματιστεί αφράτες κορυφές. 

Βέβαια για τους γενναίους υπάρχει και άλλος τρόπος! Σηκώστε το μπολ με τη σαντιγί ανάποδα, αν η σαντιγί είναι έτοιμη πρέπει να παραμείνει στο μπολ! Αλλιώς πάρτε σφουγγαρίστρα και ξεκινήστε το καθάρισμα!!!
Προσθέτουμε στο μπολ μας τις κάψουλες βανίλιας και το ζαχαρούχο γάλα και ανακατέβουμε απαλά με μια σπάτουλα, ώστε να μην ρίξουμε τον όγκο της σαντιγίς.

Πάμε τώρα στα μπισκότα! Τα σπάμε σε ακανόνιστα κομμάτια για να έχουμε διαφορετικές υφές και τα βάζουμε στο παγωτό μας!

Ξανανακατέβουμε απαλά και τοποθετούμε το μπολ  μας στην κατάψυξη!

Και τώρα 3 λέξεις! 
ΥΠΟΜΟΝΗ,ΥΠΟΜΟΝΗ,ΥΠΟΜΟΝΗ!

Αφήνουμε το παγωτό μας στην κατάψυξη πάνω από 6 ώρες ή καλύτερα για ένα βράδυ!

*** Δεν χρειάζεται ανακάτεμα/αφράτεμα όσο είναι στην κατάψυξη όπως άλλες συνταγές παγωτού!

Σερβίρουμε σε χωνάκι, σε κυπελλάκι, ποτήρι ή οτιδήποτε άλλο έχουμε!

Οι ποσότητες της συνταγής μας βγάζουν γύρω στο 1,5 κιλό παγωτό, με κόστος που ανέρχεται κάτω από 5 ευρώ!

Για ευχαριστίες και σχόλια θαυμασμού το mail μας έιναι: kouzinakis@gmail.com !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: