header

Τρίτη 5 Ιουλίου 2016

Pancakes



Είναι ωραίο να σε ξυπνάνε με πρωινό αλλά είναι πολύ καλύτερο να σε ξυπνάνε με pancakes. Για πρώτη φορά λοιπόν όλοι οι συντελεστές του Mr.Kouzinakis βρέθηκαν στην ίδια κουζίνα με τον ίδιο σκοπό, pancakes !!! Τα pancakes είναι πλέον από τα πιο αναγνωρίσιμα πρωινα παγκοσμίως, είναι για όλα τα γούστα καθώς όλα τα toppings είναι ευπρόσδεκτα. Συνήθως συναντάμε φρούτα, σοκολάτα, μέλι ή ακόμα και μαρμελάδα. Για τους αυθεντικούς πάντα υπάρχει το maple syrup ,καναδέζικο σιρόπι απο σφένδαμο του οποίου η ύπαρξη οφείλετε κυρίως στα pancakes. Σήμερα θα δούμε πως να τα κάνουμε αφράτα, ολοστρόγγυλα και πεντανόστιμα.

Για το μείγμα θα χρειαστουμε :

• 1+1/2 κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• 120 γρ. ζάχαρη
• 3 βανελίνες ή 1 κ.σ εκχύλισμα
• 3.5 κ.γ baking powder 
• 1 αυγό
• 1+1/4 κούπας γάλα
• 3 κ.σ βούτυρο λιωμένο
• Μια πρέζα αλατι


Η διαδικασία είναι πολύ απλή και εύκολη, αρχίκα χωρίζουμε τα στεγνά από τα υγρά υλικά. Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι για να μην σβολιάσει, έπειτα προσθέτουμε την ζάχαρη, τις βανελίνες, το baking powder και το αλάτι και τα ανακατεύουμε ελαφρά. 

Παράλληλα ο βοηθός σας( είπαμε δεν ειναι απαραίτητο να μοιράζεστε τα pancakes!)  σε ένα άλλο μπολ χτυπάει το αυγό με το γάλα και σιγά σιγά προσθέτει το λιωμένο βούτυρο. 

Tip:καλό είναι όταν προσθέτουμέ σε αυγά κατι καυτό όπως το λιωμένο βούτυρο, πρέπει να  αφήσουμε το ζεστό μας υλικό να κρυώσει λίγο και μετά να το βάλουμε στα αυγά ανακατέβοντας συνέχεια.Σε περίπτωση που δεν τηρήσουμε τη παραπάνω διαδικασία θα έχουμε μια υπέροχη ομελέτα και καλή σας όρεξη!

 Τώρα εννώνουμε τα 2 μείγματα σε ένα μεγάλο μπολ και ομογενοποιούμε μεχρί να έχουμε μια κρεμώδεις υφή. Το μονο ΄΄λάθος΄΄ που μπορει να γίνει είναι να τα παραχτυπήσουμε, δεν θέλουμε να τα χτυπήσουμε πολύ γιατί το μείγμα θα γίνει στερεό και δεν θα είναι τόσο αφράτα όσο πρέπει. Καλό είναι να το βάλουμε στο ψυγείο για περίπου10-15 λεπτά αλλά σε περίπτωση που πεινάτε μπορέιτε να το παραλείψετε και να περάσετε στο ψήσιμο κατευθείαν :)


Για το ψήσιμο το μόνο που θέλουμε είναι ένα αντικολητικό τηγάνι και βούτυρο. Με μια κουτάλα βάλτε τα pancakes σε ενα καυτό βουτυρομένο τηγάνι(πάντα σε μετρια φωτιά!), σε περίπου 3-4 λεπτα (μόλις πάρει χρώμα ) αλλάζουμε πλευρά και ψήνουμε άλλο τόσο. 

Για να τα σκεπάσουμε μπορούμε να βάλουμε οτιδήποτε εμείς θέλουμε!
Για παράδειγμα εμείς χρησιμοποιήσαμε σοκολάτες λιωμένες σε μπεν μαρι, φρούτα του δάσους, μπανάνες, ακτινίδια, maple syrup, θρυμαστισμένα μπισκότα και άχνη. Get creative και πειραματιστέιτε !!





Το να σου ετοιμάζει κάποιος pancakes το πρωί είναι ωραιό αλλά σημαίνει οτι πρέπει να τα μοιραστείς μαζί του. Άντρες και γυναίκες πάρτε τα pancakes στα χέρια σας :)


Δεν υπάρχουν σχόλια: