header

Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016

Ταλιατέλες Al fredo






Μπορούν πολύ εύκολα να παραβράσουν ή και να μην βράσουν αρκετα ! Μιλαμε φυσικά για τα μακαρόνια, κατι που ολοι εχουμε αγαπήσει ( βλέπε μακαρόνια με κιμά απ'την γιαγιά ) αλλά και μισήσει ( βλέπε μακαρόνια σκέτα 1ο-2ο-3ο κτλ. έτος, true story...). Η σάλτσα αλ φρέντο είναι μια από ποιό γνωστές συνταγές σε οτι αφορά τα μακαρόνια !! Πρόκειται για κάτι πολύ εύκολο να το φτιάξεις, γρήγορο και κυρίως νόστιμο. Θα δούμε λοιπόν έναν τρόπο για το πως να σερβιρέτε μακάρονια ή σαλάτες, ή ο,τι άλλο μπορεί να σας ταιριάζει με την παρμεζάνα και το τυρί γενικότερα, αλλά και μερικά tips για σωστά βρασμένα μακαρόνια.

Υλικά
Θα χρειαστούμε :
• 200γρ ταλιατέλες
• 1 κούπα κρέμα γάλακτος
• 1+1/2 κουπα παρμεζάνα τριμμένη
• 2 τριμμένες σκελίδες σκόρδο
• 2 ψιλοκομμένα κρεμμύδια
• 1/4 φλιτζανιου βούτηρο
• αλάτι & πιπέρι


Πάμε να ξεκινήσουμε :) Τα μακαρόνια γενικά θέλουν να βράζουν σε πολύ νερό (5L. ανά 500gr.) οπότε γεμίστε μια μεγάλη κατσαρόλα και περιμένετε το νερό να βράσει. Μην ρίξετε λάδι στο νερό, καθώς ναι μεν βοηθάει τα μακαρόνια να μην κολλήσουν (θα δούμε σε λίγο πως θα το αντιμετωπίσουμε αυτό, don't worry ) αλλά επίσης τα κάνει λιπαρά και η σάλτσα δεν θα κάθετε πάνω τους, αλλά θα πέφτει στο πιάτο και εμείς δεν θέλουμε τίποτα να πάει χαμένο !! Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει προσθέστε στην κατσαρόλα αρκετό αλάτι (2κ.σ ανά 500gr.) και στην συνέχεια τα μακαρόνια. Προσπαθούμε να είμαστε σχολαστικοί και ψείρες με τους χρόνους βρασμού που αναγράφονται στην συσκευασία ( μπορεί και λιγο λιγότερο), οι ταλιατέλες συγκεκριμένα γίνονται λίγο πιο γρήγορα οπότε προσοχή. Οταν ειναι έτοιμα μπορούμε να κρατήσουμε λίγο απο το νερό τους για να βοηθήσουμε τη σάλτσα να δέσει, κάτι που δεν χρειάζετε στην προκειμένη περίπτωση. Σημαντικό για να μην κολήσουν τα μακαρόνια είναι με το που βράσουν και τα σουρώσουμε να έχουμε έτοιμη τη σάλτσα και να τα βάλουμε μέσα ( στο σούρωμα μην τα πλύνετε με νερό γιατί θα χαθεί το άμυλο και δεν θα μπορέσουν να δέσουν με τη σάλτσα ). Όσο τα ανακατεύουμε με τη σάλτσα αυτα συνεχίζουν περίπου να ψήνονται γιαυτο πρέπει να προσέχουμε με τους χρόνους!


Για την σάλτσα τωρα, σε ενα μεγάλο τηγάνι που θα χωρέσουν και τα μακαρόνια με λίγο λάδι τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο σε χαμηλή φωτιά με αλάτι & πιπέρι, στην συνέχεια προσθέτουμε το βούτηρο και όταν λιώσει την κρέμα γάλακτος. Αν έχουμε δυνατή φωτιά η κρέμα γάλακτος κινδυνεύει να κόψει ! Μόλις πάρει μια βράση προσθέτουμε την παρμεζάνα και ανακατέβουμε μέχρι να δέσει.



* μαζί με τα κρεμμύδια μπορούμε να βάλουμε ο,τι άλλο λαχανικό θέλουμε ή ακόμα και μπέικον ή κοτόπουλο. 

Για το σερβίρισμα, αυτό είναι optional αλλα why not :) ? Παίρνουμε την παρμεζάνα που περίσσεψε και την απλώνουμε σε ενα ταψί σε κυκλικό σχήμα χωρις να αφήσουμε κενά ή τρύπες, τρίβουμε λιγο πιπέρι, ψιλοκόβουμε βασιλικό και το βάζουμε στον φούρνο στους 180 μέχρι το τυρί να λιώσει και να πάρει χρώμα στις άκρες. Χρειάζεται κάτι παραπάνω απο 5 λεπτα οπότε το νου σας ! Στη συνέχεια βάζουμε το τυρί με προσοχή πάνω σε ένα αναποδογυρισμένο ψηλό μπολ και το αφήνουμε να κρυώσει. 

Αυτά... #Παναφάω !! :)

Δεν υπάρχουν σχόλια: