header

Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου 2016

Λέμον τσίκεν!





   Όταν λέμε Κυριακή ένα πράμα πρέπει να μας έρχεται στο μυαλό… Οικογενειακό τραπέζι! Μαζεμένοι όλοι, παππούδες γιαγιάδες μεγαλύτερα αδέρφια περιμένοντας το κυριακάτικο μπελαλίδικο φαί που ετοίμασε η μαμά! Για άλλους αυτό το φαγητό ήταν και είναι χοιρινό στο φούρνο( ή αρνί) και  για άλλους  λεμονάτο κοτόπουλο! Επειδή καλοκαίρι έρχεται( ή καλύτερα  είχαμε στην κατάψυξη μας ένα ολόκληρο κοτόπουλο) είπαμε να ετοιμάσουμε αυτή την πέρα μα πέρα μαμαδίστικη συνταγή! Πανεύκολη και τσάμπα!  : )

Θα χρειαστούμε:
•1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες ( εμείς το κάνουμε στα 8)
•1,5 κιλό πατάτες 
•1 κύβο ζωμό κοτόπουλο
•10 κ.σ ελαιόλαδο
•2,5 κ.σ μουστάρδα
•4 κ.γ ρίγανη ξερή
•1 σκελίδα σκόρδο
•1,5 κ.σ μέλι
•2 λεμόνια
•Χλιαρό νερό
•Αλάτι
•Πιπέρι


Πάμε να <<εκτελέσουμε >> και αυτή τη συνταγή!!

Ξεκινάμε καθαρίζοντας τις πατάτες και κόβοντας τις στα 4! (πιπέρι στο στομα ;). Τις τοποθετούμε σε ένα ταψί. Αλατοπιπερώνουμε! Σε ένα μπολάκι προσθέτουμε το λάδι, το μέλι, τη μουστάρδα, το χυμό από ένα λεμόνι. Ανακατέβουμε καλά.. Θρυμματίζουμε τον κύβο μέσα στο προηγούμενο μείγμα! Επίσης ψιλοκόβουμε το σκόρδο και το προσθέτουμε κ αυτό! Ξανακατέβουμε! Τοποθετούμε και το κοτόπουλο στο ταψί αφού πρώτα το έχουμε αλατοπιπερωσει . Πάμε τώρα να βάλουμε χέρι! Βασικά και τα δύο χέρια! Περιχύνουμε με τη μαρινάδα μας το κοτόπουλο και τις πατάτες! Κάνουμε ένα ευγενικό μα συνάμα τρυφερό μασάζ! Χουφτώνουμε όσο μπορούμε τώρα που μπορούμε! Πασπαλίζουμε με την ρίγανη όλο το ταψί μας! 

Τώρα κόβουμε το δεύτερο μας λεμόνι σε λεπτές φέτες και το τοποθετούμε πάνω στο κοτόπουλο! 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ : εμείς έχουμε αφαιρέσει το στήθος από το κοτόπουλο. Είναι προτιμότερο να το χρησιμοποιούμε σε πιο γρήγορες συνταγές αφού δεν μπορούμε να περνάμε κάθε μέρα ατελείωτες ώρες στη κουζίνα!

Προσθέτουμε στο ταψί μας χλιαρό νερό ώστε να καλυφτεί ο πάτος του!! Προσέχουμε να μην το ρίξουμε πάνω στο κοτόπουλο γιατί έτσι η πέτσα μας δεν θα γίνει τραγανή- κράντση!!

Μπαι δε Γουέι έχουμε τοποθετήσει τα κομμάτια του κοτόπουλο με την πέτσα προς τα πάνω για να πάρουν το πολυπόθητο χρυσαφένιο χρώμα που θέλουμε!

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ο βαθμούς για 90 λεπτά περίπου ή για μιάμιση ώρα! Μέτα από μια ώρα στο φούρνο γυρνάμε το κοτόπουλο και από την άλλη πλευρά να <<μαυρίσει >> και από την άλλη!

Αν δεν έκανε η μάμα σας ( ή και εσείς) το λεμονάτο έτσι μέχρι σήμερα, τι να πω όλοι μας κάνουμε λάθη : P

Δεν υπάρχουν σχόλια: