header

Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2016

Γιόγκουρτ Τσίκεν!





Τελικά τι σου είναι ένα μπλογκ? Ένα μαιινστρειμ διαδικτυακό τετράδιο μπορεί να σου προσφέρει τόση χαρά που ποτέ δεν περίμενες! Γράφεις, σβήνεις ( οικονομική γόμα αυτό το backspace!!) ξαναγράφεις και τελικά ποστάρεις.. Οποιαδήποτε προσπάθεια έκφρασης και δημιουργίας είναι κάτι παραπάνω ενθαρρυντική και την συνιστώ σε όλους!

Τελειώσαμε με τις βαρετές εισαγωγές και πάμε τώρα στον πραγματικό ρόλο που δημιουργήθηκε ο Mr. Kouzinakis. Την οικονομική μα συνάμα δημιουργική μαγειρική!!

Πλησιάζει το καλοκαίρι , λίγες βδομάδες έμειναν ( για το Πάσχα ) και όλοι μας θέλουμε να << στεγνώσουμε >> . Εμείς προσωπικά είμαστε από αυτούς  που έχουν εμμονική σχέση με το κρέας και το κοτόπουλο, πράγμα που σημαίνει ότι θα προτείνουμε μια δυνατή επιλογή!

Κοτόπουλο ! Μία λέξη μία πονεμένη ιστορία! Έχουμε και έχετε βαρεθεί τα στεγνά στήθη κοτόπουλου που δεν παχαίνουν.. Αν είστε από αυτούς συνεχίστε το διάβασμα
Γιαουρτωμένο κοτόπουλο! Απλό, γρήγορο μα πάνω από όλα ζουμερό και γευστικό!!

Όλοι θα έχετε δει σε καταλόγους εστιατόριων-ταβερνών το γιογκαρτ κοτόπουλο, και να λοιπόν η στιγμή που θα το φτιάξουμε σπίτι μας !!

Θα χρειαστούμε:

Υλικά για 10 περίπου σουβλάκια!

•2 μεσαία στήθη κοτόπουλου χωρίς δέρμα (μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και φιλέτα από μπούτι)
•4 κ.σ στραγγιστό γιαούρτι
•2 κ.σ μουστάρδα
•2 πράσινες πιπεριές κέρατο
•Αλάτι
•Πιπέρι
•Σκόρδο
•Ελαιόλαδο
•4 φρέσκα κρεμμύδια
•Ξυλάκια για τα σουβλάκια

Κόβουμε το κοτόπουλο σε μπουκιές ιδανικές για σουβλάκι. Στο μπλέντερ προσθέτουμε τις πιπεριές με το ελαιόλαδο και το σκόρδο έτσι ώστε να φτιάξουμε ένα ρευστό μείγμα..Κόβουμε τα κρεμμυδάκια σε λεπτές φέτες και τα βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με τα υπόλοιπα υλικά της μαρινάδας( γιαούρτι, μουστάρδα , μείγμα ελαιόλαδου). Βάζουμε το κοτόπουλο στη μαρινάδα, αλατοπιπερώνουμε και τα αφήνουμε στο ψυγείο για να γίνει ανταλλαγή γεύσεων ( και απόψεων!!). Ο ιδανικός χρόνος είναι γύρω στις 2 ώρες!

Παράλληλα τοποθετούμε τα ξυλάκια σε νερό για να μην καούν στο ψήσιμο!!

Περνάμε το κοτόπουλο στα ξυλάκια και πάμε για ψήσιμο!!
Εδώ οι επιλογές είναι πολλές! Κάρβουνα ( δεν έχουμε!!), τηγάνι η Φούρνοςς!
Εμείς θα τα κάνουμε σε σχαροτήγανο!!!
Αρχικά αφήνουμε το τηγάνι μας να κάψει αρκετά!! Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και ήρθε η ώρα για τα σουβλάκια μας! Ψήνουμε αρχικά σε δυνατή φωτιά να πάρουν το πολυπόθητο χρυσαφί χρώμα γυρνώντας τα συχνά! (λογω του γιαούρτι θα πάρουν γρήγορα χρώμα μην πανικοβληθούμε δεν τα έχουμε κάψει!) και μετά χαμηλώνουμε τη φωτιά να ψηθούν μέχρι το εσωτερικό τους! Το γιαούρτι θα μας βοηθήσει να τα κρατήσουμε ζωντανά και ζουμεραα!!

Τώρα πως θα τα συνδυάσουμε?! Ερώτηση με πολύ εύκολη απάντηση!


•Πατάτες φούρνου σαν τηγανητές!
•Πίτες!
•Διάφορα λαχανικά!
•Τζατζίκι!


Κόβουμε τις πατάτες σαν να τις προορίζαμε για τηγανητές. Τις  βάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε τα αγαπημένα μπαχαρικά!

Εμείς βάλαμε καπνιστή πάπρικα, πιπέρι Καγιέν,
 κάρυ, αλάτι και
φρεσκοτριμμενο πιπέρι !!

Ανακατεύουμε να πάνε τα μπαχαρικά παντού πάνω στις πατάτες και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί ( με λαδόκολλα!). Τις  ραντίζουμε με ελαιόλαδο και τις τοποθετούμε στο φούρνο( προθερμασμένος στον αέρα στους 190ο ) για περίπου 35-40 λεπτά μέχρι να ροδίσουν!

Δεν στριμώχνουμε πολλές πατάτες στο ταψί! Θέλουμε να γίνουν τραγάνες και όχι να βράσουν!

Ηρθε η ώρα της δοκιμής! Έχουμε τα σουβλάκια, τις πατάτες , τις αγαπημένες μας  σως και σάλτσες.. Τι  λείπει?! Διάθεση  και όρεξη για καλό φαι! Α και μερικές μπύρες!!

Συνάδελφοι καλοφαγάδες φάτε τώρα που μπορείτε γιατί … SUMMER 2016 IS LOADING!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: