header

Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016

Τάρτα Λεμόνι



Σε ποιον δεν αρέσουν οι τάρτες? Ειδικά οι τάρτες λεμονί! Ο συνδυασμός όξινου και γλυκού μας δίνουν το τέλειο.. Ένα γλυκό που δεν θέλουμε να τελειώσει! 
Η συγκεκριμένη τάρτα δεν χρειάζεται τίποτα άλλο από ένα πιρούνι για να την απολαύσεις! Βασικά ούτε πιρούνι...μόνο καλά ακονισμένα δόντια :)
ΥΛΙΚΑ
Για τη ζύμη της τάρτας:
• 130γρ. βούτυρο 
• 250γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• 90γρ. ζάχαρη άχνη
• 30-35γρ. αυγά

Για τη κρεμά λεμονί:
• 100γρ. αυγά (περίπου 2 μικρά αυγά)
• 120γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
• 80γρ. χυμό λεμονί
• 150γρ. βούτυρο
• ξύσμα από ένα ακέρωτο(γκουγκλ ιτ) λεμονί

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αφήνουμε όλα τα υλικά της ζύμης να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου, περίπου ενα δίωρο πριν αποφασίσουμε να ξεκινήσουμε την ταρτα! Χτυπαμε το βούτυρο  στο μίξερ ( και επειδή δεν έχουμε μιξερ με το σύρμα για να κάνουμε και την καθημερινή μας γυμναστική ) μεχρι να μαλακωσει. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και τ αυγα και συνεχιζουμε το χτυπαμε! ( αμα το κανουμε με το συρμα σιγουρα θα μας εχουν πρηστεί τα χερια! ). Σταματαμε το χτυπημα μολις ενσωματωθούν τα υλικα  προσθετουμε το κοσκινισμενο αλευρι  και ανακατεύουμε με τα χερια ωστε να φτιαξουμε τη ζύμη!
Τοποθετούμε τη ζυμη αναμεσα σε δυο λαδοκολλες και το προσπαθουμε να την ανοιξουμε οσο πιο στρογγυλη γινεται! ( τωρα πως την ανοιγουμε αφου δεν εχουμε πλαστη? ωραια ερωτηση ευκολη απαντηση! με οτι κυλινδρικο βρουμε σπιτι! εγω προσωπικα χρησιμοποιω το ρολο με την μεμβρανη τροφιμων!). Αφηνουμε τη ζυμη στο ψυγείο να ξεκουραστεί για καμια ωρα! Μετα την ξεκουραση ερχεται η τοποθετηση!! Βουτυρωνουμε την ταρτιερα μασ (28 εκ. διάμετρο) η οτιδηποτε στρογγυλο ταψακι εχουμε και τοποθετουμε τη ζυμη μας. Κοβουμε οτι περισσεύει και κανουμε τρυπες με ενα πιρουνι στο ζυμαρι ετσι να μην φουσκωσει. ΩΡΑ ΓΙΑ ΨΗΣΙΜΟ! Προθερμασμενος φουρνος στον αερα στους 155ο βαθμους! Ψηνουμε γυρω στα 20-25 λεπτα! Αφηνουμε τη ταρτα να κρυωσει και μετα την ξεφορμαρουμε. Η ζυμη της ταρτας αυτης μπορει να χρησιμοποιειθει σε καθε γλυκια ταρτα!Ζύμη-πολυεργαλείο! ;)

Πάμε επιτελούς στη κρέμα! Πανεύκολη και αυτή! Τοποθετούμε όλα τα υλικά της σε ένα κατσαρολάκι ( όλοι έχουμε ένα τέτοιο!) και το τοποθετούμε στη φωτιά. Ανακατεύουμε μέχρι να μας πήξει. (πάντα σε μέτρια φωτιά) Όταν αρχίσει να βγάζει φουσκάλες η κρέμα μας είναι έτοιμη. Αποσύρουμε από τη φωτιά. Και τελειώσαμεεεε! 

Βάζουμε τη κρέμα στη ψημένη τάρτα και τη βάζουμε στο ψυγείο να ενωθούν οι γεύσεις!

Η τελειότητα με δυο λέξεις... ΛΕΜΟΝ ΠΑΪ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: