header

Σάββατο, 13 Φεβρουαρίου 2016

Μαφιν με κομματια σοκολατας!

                  
             
        
                  Ξυπναμε και θελουμε με το πρωινο μας περα απο καφε να το συνοδεύσουμε με κατι ευγεστο, γλυκο και μικρο! Σου ερχεται κατι?

Ηρθε η ωρα του δεκατιανου, τι θα φαμε για να μας δωσει την απαιτουμενη ενεργεια και ωθηση?

Με το μεσημεριανο δεν ταιριαζει αλλα περι ορεξεως...κολοκυθοπιτα που λεει και το πληθος!

Οτι συμβαινει με το δεκατιανο πολλαπλασιασε το επι δυο (2) για το απογευματινο!

Δεν το βρηκες ε?! 

Ας το παρει το ποταμι!

Μιλαμε για τα ΜΑΦΙΝΣ!!

Αυτα τα μικρα κεκακια που μεσα τους μπορεις να κρυψεις τα παντα!

Και οταν λεω τα παντα εννοω τα παντα! 

Εμεις θα κανουμε μια αγαπημενη εκδοχη με δακρυα σοκολατας!

ΕΤΟΙΜΟΙ?!

Φερε χαρτι και στυλο και σημειωνε.. Θα χρειαστεις γαλα, αλευρι, αυγα, βουτυρο, ζαχαρη και φυσικα σοκολατα!! Ενταξει και κατι αλλα υλικα που θα τα πουμε παρακατω!

 ΥΛΙΚΑ

•360γρ. αλευρι για ολες τις χρησεις
•240μλ γαλα ( μια μεσαια φλυτζανα περιπου)
•3 1/2 (3μισι) κουταλιες του γλυκου baking powder ( ξες τωρα αυτο που βαζουμε στα κεικ για να φουσκωνει ;) )
μια πρεζα αλατι
•180γρ. ζαχαρη
•2 αυγα
•100γρ βουτυρο
•3 βανιλινες
•260γρ δακρυα σοκολατας




Παμε να το φτιαξουμε τωρα!

Καταρχας προθερμενουμε το φουρνο στους 220ο βαθμους. Μεχρι στιγμης ευκολο ε?
Σε ενα μπολ ανακατεβουμε το κοσκινισμενο αλευρι, το αλατι και το μπεικιν παουντερ. 
Λιωνουμε το βουτυρο. Σε ενα αλλο μπολ χτυπαμε τα αυγα με τη ζαχαρη και στη συνεχεια προσθετουμε το λιωμενο βουτυρο, το γαλα και τις βανιλινες! Πρεπει να εχουμε ενα αρκετα ρευστο μειγμα. Δεν τρομαζουμε! Προσθετουμε σιγα τα στερεα υλικα και με απαταλες κινησεις με μια σπατουλα ενωνουμε τα δυο μειγματα!! Σχεδον τελειωσαμεε.. Τι μενει?! Η ΣΟΚΟΛΑΤΑΑΑΑ!
Προσθετουμε και τα δακρυα σοκολατας και τοποθετουμε το μειγμα ειτε σε βουτυρομενα φορμακια μιας χρησης η σε φορμακια σιλικονης( σχεδον κανεις δεν εχει! )

Ψηνουμε στους 220ο βαθμους για 5 λεπτα και μετα χαμηλωνουμε στους 190ο για 15-20 λεπτα.. Κανουμε το κολπο της οδοντογλυφιδας για να δουμε αν ειναι ετοιμα.

Ποιο ειναι τ κολπο?

Απλα τοποθετουμε μια οδοντογλυφιδα στο κεντρο του μαφιν. Αν τη βγαλουμε και εχει ακομα υγρασια το μαφιν η οποιοδηποτε κεικ θελει και αλλο ψησιμοο!



Τα μαφιν μας ειναι ετοιμα να τα απολαυσουμε καθε στιγμη της μερα! Ειναι δηλαδη μαφιν ετοιμα για ολα :P







Δεν υπάρχουν σχόλια: