header

Παρασκευή 12 Αυγούστου 2016

Rigatoni Caprese


Μια συνταγή για κρύα μακαρονάδα-σαλάτα είναι μια πολύ καλή λύση για να δροσίσεις εκείνα τα μεσημέρια των 40 βαθμών που έκανες το λάθος να μην πας θάλασσα. Όταν λέμε caprese εννοούμε μια απλή αλλα πολύ νοστιμή ιταλική συνταγή στην οποία πρωταγωνιστούν η μοτσαρέλα, η ντομάτα και ο βασιλικός. Εμείς λοιπόν είπαμε να την απογειώσουμε με την πιο φημισμένη και πιο νόστιμη εκδοχή του βασιλικού, το πέστο. 


Θα χρειαστούμε :
• 200 γρ rigatoni 
• 3 κ.σ πέστο βασιλικού
• 1 μπάλα μοτσαρέλα σε κύβους
• 5-6 ντοματίνια
• ρόκα ή σπανάκι baby
• αλάτι



Για το πέστο :
• 1-1/2 κούπες φρέσκο βασιλικό
• 2 σκελίδες σκόρδο ( ανάλογα τι μας αρέσει )
• 45γρ ή 1/4 κούπας κουκουνάρι
• 60 γρ ή 3/4 κούπας παρμεζάνα τριμμένη
• 5 κ.σ ελαιόλαδο
• αλάτι και πιπέρι


Το πέστο είναι κάτι πολύ απλό και εύκολο να φτιάξουμε οπότε το μόνο που χρειάζεται να μας απασχολεί είναι το πόσο φρέσκα και καλά είναι τα υλικά μας. Όσο καλύτερη η ποιότητα τους τόσο καλύτερο και το πέστο. Παραδοσιακά πρέπει να το κάνουμε με γουδί αλλά ain't nobody got time for that . Σε ένα μπλέντερ χτυπάμε  τον βασιλικο με το αλάτι, το πιπέρι και το σκόρδο μέχρι να γίνει μείγμα, στην συνέχεια προσθέτουμε τα κουκουνάρια και χτυπάμε καλά (καλό είναι να μην βάλουμε την παρμεζάνα στο μπλέντερ).Μεταφέρουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε την μισή περίπου παρμεζάνα και ανακατεύουμε προσθέτοντας σιγά σιγά το ελαιόλαδο. Συνεχίζουμε την διαδικασία μέχρι να έχουμε μια παχύρευστη υφή. Δοκιμάζουμε για αλατοπίπερο και είμαστε έτοιμοι :)





Για τα rigatoni :

Βράζουμε τα μακαρόνια μας σύμωνα με τις οδηγίες, ( --> αναλυτικά οι οδηγίες :) ). Σουρώνουμε και τοποθετούμε σε ένα μπολ, στην συνέχεια τα ανακατεύουμε με την ρόκα, τα ντοματίνια, την μοτσαρέλα και το πέστο και τα σερβίρουμε κρύα.                                    -->Tip ( μπορούμε να δώσουμε λίγη οξύτητα στην σαλάτα προσθέτοντας κρέμα βαλσαμικού επίσης στο πέστο μπορούμε να προσθέσουμε λίγο χυμό λεμόνιου ΕΠΙΣΗΣ στο πεστό μπορουμε να ροδίσουμε τα κουκουνάρια 5 λεπτά στους 180) 

BONUS ! Σοτάρετε τα ντοματίνια με λίγο λάδι προσθέστε το πέστο, τα μακαρόνια και την μοτσαρέλα και ανακατέψτε μέχρι να λιώσει η μοτσαρέλα 

#πέστο_μου_ξανά

Δεν υπάρχουν σχόλια: