header

Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2016

Πάβλοβα!




Σε ποιον άντρα δεν αρέσουν οι ρωσίδες?  Και όταν λέμε ρωσίδες εννοούμε αυτά τα ψηλά ξανθά αδύνατα πλάσματα με τα πράσινα μάτια ( και τα μπλε δεν μας χαλανε !) και τις ιδανικές  αναλογίες
Βέβαια επειδή εδώ είμαστε μπλογκ που ικανοποιεί και άντρες και γυναίκες,μετα από αρκετό ψάξιμο βρήκαμε την τέλεια ρωσίδα. Για άντρες και γυναίκες. Και το όνομα αυτής Άννα Πάβλοβα! Την ιστορία της Μπαλαρίνας Πάβλοβας δεν την ξέρουμε, ξέρουμε όμως τη συνταγή για το ομώνυμο γλυκό της! Αφράτη μαρέγκα, κρέμα σαντιγί και φράουλες! Τρία πανεύκολα στάδια, μια πανεύκολη συνταγή.

4 ασπράδια
140 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
140 γρ. ζάχαρη άχνη
4 βανιλίνες

200 γρ. κρεμά γάλακτος 35%
2 κ.σ  ζάχαρη κρυσταλλική
1 βανιλίνη
Μισό κεσεδάκι φράουλες ( και παραπάνω)

Αρχικά φτιάχνουμε τη μαρέγκα! Μπορούμε να φτιάξουμε μια
μεγάλη μαρέγκα ή μικρά μαρεγκάκια. Η επιλογή είναι δικιά μας. Επειδή χρειάζεται πολύ χτύπημα η μαρέγκα καλό θα ήταν να έχουμε μίξερ ή εμείς ή ο γείτονας! Άμα δεν υπάρχει θα χρειαστεί διπλάσιος κόπος αλλά η γεύση θα σας αποζημιώσει! Χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να αφρατέψουν . Στη συνέχεια προσθέτουμε τη κρυσταλλική ζάχαρη σιγά σιγά και συνεχίζουμε το χτύπημα! Μόλις διαλυθεί και η ζάχαρη ( περίπου 10 λεπτά χτύπημα! λίγη υπομονή χρειάζεται) προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη και τις βανιλίνες και ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα.
Αν επιλέξουμε να κάνουμε μαρεγκάκια ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 125ο για 1 ώρα περίπου. Για μια μεγάλη μαρέγκα ο χρόνος ψησίματος γίνεται  90 λεπτά περίπου. 

Κλείστε το φούρνο, ανοίξτε τη πόρτα και ξεχάστε τις μαρέγκες μέσα ( φαινόμενο αδύνατο). Αυτό το κάνουμε για να σταθεροποιηθούν οι μαρέγκες και να μηδενίσουμε τη πιθανότητα να μας σπάσουν.

Πάμε τώρα στη περίπου σαντιγί!
Χτυπάμε τη κρεμά γάλακτος, τη ζάχαρη και τη βανίλια ένα βήμα πριν γίνει σαντιγί. Τι είναι ένα βήμα πριν γίνει σαντιγί ? Θέλουμε η κρέμα να μην είναι ρευστή αλλά να κρατάει!

Κόβουμε τις φράουλες και ξεκινάμε συναρμολόγηση
Εύκολο, γευστικό μα πάνω από όλα οικονομικό γλυκό. Όλη η συνταγή δεν θα ξεπεράσει τα 5 ευρώ εκτός και αντί για φράουλες βάλετε φρούτα του δάσους. Τότε εμείς δεν φταίμε!

Άννα Πάβλοβα: η πιο όμορφη ρωσίδα… μετά βέβαια από την Ιρίνα Σάικ :  )

Δεν υπάρχουν σχόλια: