header

Παρασκευή 25 Μαρτίου 2016

Μεσογειακές κοτομπουκιές και σαλάτα αβοκάντο


   Λέει φέτος το φούντ τρεντ (food trend) είναι το γκουρμέ τζανκ φουντ (gourmet junk food) και μου λέει  ο Σπύρος αυτό πρέπει να κάνουμε και εμείς για να μπαίνει κανείς στο μπλογκ μας! Μην τα πολυλογώ σε όλους μας αρέσουν οι κοτομπουκιές οπότε  Μεσογειακές κοτομπουκιές με σαλάτα αβοκάντο( τι πιο γκουρμε!! : ) ).

Για τις κοτομπουκιές:

•400 γρ. Φιλέτο από στήθος κοτόπουλου
•3 αυγά
•170 γρ. σκόνη παξιμαδιού λαδιού( περίπου 7 παξιμαδια)
•2 κ.γ  ξερό θυμάρι
•2 κ.γ ξερή ρίγανη
•Αλάτι
•Πιπέρι
•Πιπέρι καγιέν
•Αλεύρι( μπόλικο για το πανάρισμα)

***Παξιμάδια λαδιού ή τύπου Κυθήρων ( ξέρετε αυτά με την πράσινη συσκευασία που λέγονται THE MOM ;) )


Καταρχάς κόβουμε το κοτόπουλο σε λωρίδες 1 εκ. (περίπου πάχους σαν το δάκτυλο μας) και το σκουπίζουμε με ένα χαρτί κουζίνας( το κάνουμε αυτό για να αποβάλουμε την υγρασία του κοτόπουλου και να κολλήσει καλύτερα το αλεύρι).

Τοποθετούμε μπροστά μας από αριστερά προς τα δεξιά 3 μικρά μπολ, το πρώτο με αλεύρι, το δεύτερο με τα αυγά( τα οποία έχουμε χτυπήσει και έχουμε προσθέσει το αλάτι, το πιπέρι και το πιπέρι καγιέν) και τέλος με τη σκόνη παξιμαδιού μαζί με το θυμάρι και τη ρίγανη.

Παίρνουμε το κοτόπουλο και το βουτάμε πρώτα στο αλεύρι(  <<ξεσκονίζουμε >> να φύγει το περιττό!!!),μετά στο αυγό και τέλος στο μείγμα παξιμαδιού. Τοποθετούμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να μας
τελειώσει το κοτόπουλο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 200ο βαθμούς για 15-17 λεπτά ανάλογα το φουρνο.
Βέβαια για τους πιο θαρραλέους  τηγανίζουμε τις κοτομπουκιές μας σε καυτό ελαιόλαδο  (ξαναλέω θαρραλέους γιατί summer is loading!).
Ξεροσφύρι θα φάμε τις κοτομπουκιές? Όχι βέβαια!!!

Σαλάτα με αβοκάντο-ντοματίνια-βασιλικό!
Θα χρειαστούμε:


•1 ώριμο αβοκάντο
•10 φύλλα βασιλικού
•300 γρ. ντοματίνια (όσα θέλετε βασικά)
•Μια γενναία πρέζα σκόνη σκόρδου
•Αλάτι 
•Φρεσκοτριμένο πιπέρι
•Ελαιόλαδο

Βήματα δεν υπάρχουν! 

Παίρνουμε τη ψίχα του αβοκάντο και την πολτοποιούμε με ένα πιρουνι, κόβουμε τα ντοματίνια στα 2, <<σπάμε >> με τα χέρια μας τα φύλλα βασιλικου,βάζουμε το σκόρδο, αλατοπιπερώνουμε και λαδώνουμε!!

Τελικά ήταν κάμποσα βήματα! Η συγκεκριμένη σαλάτα αποτέλει ιδάνικο συνοδευτικό για κάθε ψητό κρέας αλλά και ένα ελαφρύ βραδινό!!

### Και να θυμάστε πάντα πως τρώγοντας έρχεται η όρεξη!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: