header

Μακαρόνια

Πάμε να ξεκινήσουμε :) Τα μακαρόνια γενικά θέλουν να βράζουν σε πολύ νερό (5L. ανά 500gr.) οπότε γεμίστε μια μεγάλη κατσαρόλα και περιμένετε το νερό να βράσει. Μην ρίξετε λάδι στο νερό, καθώς ναι μεν βοηθάει τα μακαρόνια να μην κολλήσουν (θα δούμε σε λίγο πως θα το αντιμετωπίσουμε αυτό, don't worry ) αλλά επίσης τα κάνει λιπαρά και η σάλτσα δεν θα κάθετε πάνω τους, αλλά θα πέφτει στο πιάτο και εμείς δεν θέλουμε τίποτα να πάει χαμένο !! Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει προσθέστε στην κατσαρόλα αρκετό αλάτι (2κ.σ ανά 500gr.) και στην συνέχεια τα μακαρόνια. Προσπαθούμε να είμαστε σχολαστικοί και ψείρες με τους χρόνους βρασμού που αναγράφονται στην συσκευασία ( μπορεί και λιγο λιγότερο), οι ταλιατέλες συγκεκριμένα γίνονται λίγο πιο γρήγορα οπότε προσοχή. Οταν ειναι έτοιμα μπορούμε να κρατήσουμε λίγο απο το νερό τους για να βοηθήσουμε τη σάλτσα να δέσει, κάτι που δεν χρειάζετε στην προκειμένη περίπτωση. Σημαντικό για να μην κολήσουν τα μακαρόνια είναι με το που βράσουν και τα σουρώσουμε να έχουμε έτοιμη τη σάλτσα και να τα βάλουμε μέσα ( στο σούρωμα μην τα πλύνετε με νερό γιατί θα χαθεί το άμυλο και δεν θα μπορέσουν να δέσουν με τη σάλτσα ). Όσο τα ανακατεύουμε με τη σάλτσα αυτα συνεχίζουν περίπου να ψήνονται γιαυτο πρέπει να προσέχουμε με τους χρόνους!

Δεν υπάρχουν σχόλια: