header

Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2016

Μιλφέιγ!




Σάββατο βράδυ στη διαπασών η μουσική και ξαφνικά το ραδιόφωνο  θυμήθηκε  ένα σκονισμένο πλαιλιστ με επιτυχίες της προηγούμενης δεκαετίας!! Και κάπου εκεί  ο εθνικός μας σταρ!! Χίλια μίλια μακριά τραγουδούσε ο Σάκης το 2005 και το άδειο λογω πείνας στομάχι μας σε συνεννόηση με το μυαλό μας άλλα ακούνε και άλλα καταλαβαίνουν! Χίλια φύλλα(μιλφειγ)  μακριά με πυξίδα την κάρδια! Και κάπως έτσι η ανάγκη για γλυκό έγινε έμμονη!

Καλά αυτή η μικρή εισαγωγή μυρίζει ψέμα από μακριά άλλα κάπως έπρεπε να ξεκινήσουμε!

Μιλφειγ-Millefeuille( πείτε μου ποιος ήξερε ότι γράφεται έτσι ?!), το γλυκό σημαίνει χίλια φύλλα και  ήρθε η ώρα να το φτιάξουμε!! Ααα! Το μιλφειγ είναι γαλλικό γλυκό :P 

Τι θέλουμε από το σουπερ μάρκετ!

•400-500 γρ σφολιάτα ( πρέπει να πάρουμε μια σφολιάτα καλής ποιότητας για να έχουμε το πολυπόθητο αποτέλεσμα!! Η συσκευασία που βρίσκουμε συνήθως είναι 800γρ. άρα δύο μιλφειγ!!)
•700γρ. φρέσκο πλήρες γάλα
•300γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
•160γρ. ζάχαρη
•6 κρόκους
•2 αυγά
•80γρ. κορν φλαουρ
•4 βανιλίνες

Και για το σερβίρισμα λίγη αχνή ζάχαρη!

ΕΚΤΕΛΕΣΗΗΗΗΗΗΗΗ!

Παίρνουμε το κλασικό μας κατσαρολακι  και βάζουμε το γάλα και την κρέμα γάλακτος και  το τοποθετούμε πάνω στο μάτι της κουζίνας ( μέτρια φωτιά ).

Σε ένα μπολ χτυπάμε με το σύρμα τα αυγά , τη ζάχαρη, τους κρόκους και το κορν φλαουρ μέχρι να έχουμε ένα ενιαίο μείγμα! Μόλις πάρει μια βράση το γάλα με τη κρέμα ρίχνουμε με μια κουτάλα ένα μέρος του στο μπολ με τα αυγά! Χτυπάμε για να ενώσουμε τα δυο μείγματα και τα ξαναπροσθέτουμε στο κατσαρολάκι!! Συνεχίζουμε το ανακάτεμα με τον αυγοδάρτη (λέγεται και σύρμα  ) μέχρι να αρχίσει να σφίγγει η κρέμα μας. Η διαδικασία αυτή μπορεί να πάρει λίγο χρόνο άλλα το αποτέλεσμα θα μας αποζημιώσει!


ΠΡΟΣΟΧΗ!! Πρέπει να ανακατεύουμε συνεχεία τη κρέμα μας για να μην την κάψουμε! Η επιτυχία με την αποτυχία στην περίπτωση μας μπορεί να είναι ένα δευτερόλεπτο αδράνειας!! Τα πάθαμε και για αυτό το επισημαίνουμε!!

Έχοντας κατεβάσει την κρέμα μας από τη φωτια,βάζουμε τις βανιλινες (ξαναανακατευουμε φυσικά) και την τοποθετούμε σε ένα βαθύ και επίπεδο σκεύος για να κρυώσει! Ελπίζω να υπάρχει ένα τέτοιο!! Βάζουμε πάνω από την κρέμα μας μεμβράνη για την αποφυγή πέτσας! Κακό πραμα αυτή η κρούστα όποτε καλύψτε καλά την κρέμας! Να ακουμπάει η μεμβράνη! Ώρα για ξεκούραση της κρεμαςς!2 ωρίτσες στο ψυγείο είναι μια χαρά!!
Πάμε τώρα και στις σφολιάτες!

Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 190ο. Κόβουμε τη σφολιάτα για ατομικές μερίδες σε μικρά ορθογώνια.. μια σφολιάτα μας βγάζει περίπου 5 μπαμπάτσικες μερίδες .

Τρυπάμε κάθε σφολιάτα με ένα πιρούνι και τις πασπαλίζουμε με αχνή ζάχαρη!(πουτ****νιά). Τις ψήνουμε για ένα 20λεπτο περίπου!

ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗΗΗ

Βγάζουμε τη κρέμα από το ψυγείο και την χτυπάμε λίγο για να ξαναποκτήσει τη σύσταση που θέλουμε! Λεία και απαλή πρέπει να είναι!

Νομίζω ότι είναι το πιο εύκολο πάζλ που έχουμε λύσει! 
Σφολιάτα κρέμα σφολιάτα κρέμα σφολιάτα κρέμα ! Βασικά η κατασκευή είναι δική σας υπόθεση! Κάντε το όσους ορόφους θέλετε!

Σπάστε καμία σφολιάτα πάνω από τα γλυκά μας , κοσκινίστε λίγη άχνη ζάχαρη και είμαστε έτοιμοι να νιώσουμε χίλιες και βάλε γλύκες ηδονές 

Δεν υπάρχουν σχόλια: