header

Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2016

Brownies με oreo!






Μπραουνις! 

Όλοι έχουμε ακούσει  και έχουμε γευτεί  αυτή την επίγεια ανθρώπινη εφεύρεση! Βέβαια πόσοι από εμάς ξέρουμε να την φτιάχνουμε? Σίγουρα ελάχιστοι!

Πριν πιάσουμε τη συνταγή για τα πιο μαστιχωτά μπραουνι με κομμάτια μπισκότου OREO(ναι καλά διαβάσατε! Με μπισκότα ορεοοοοοο!) ας μάθουμε γιατί λέγονται brownie!!

Αυτό το αμερικάνικο γλύκισμα, γιατί εξ Αμερικής συναντάμε τη πρώτη του εκδοχή κατά το 19ο αιώνα, οφείλει το όνομα του από το βαθύ καφέ χρώμα της σοκολάτας (brown). Εξού και το όνομα brownies.. Φτάνει με τα βαρετά εισαγωγικά ( και να θέλαμε να σας πούμε και άλλα δεν ξέρουμε) ας φορέσουμε τις ποδιές και να ξεκινήσουμε!  

Θα χρειαστούμε: 

115γρ. βούτυρο
100γρ. ζάχαρη άχνη
2 αυγά
170γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
60γρ. αλεύρι
Μια πρέζα αλάτι
Όσα μπισκότα OREO  θέλουμε( γύρω στα ¾ της συσκευασίας βάλαμε εμείς)

Και ξεκινάμε! Αφήνουμε όλα τα υλικά μας να έρθουν σε θερμοκρασία περιβάλλοντος (ξέρετε τώρα στη ζέστηηη!). Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180ο βαθμούς . Λιώνουμε τη κουβερτούρα σε μπεν μαρι! (τώρα πια ξέρουμε τι είναι ;) ). Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη άχνη με το  μίξερ ή το σύρμα μέχρι να έχουμε ένα αφρατεμένο βούτυρο. Ήρθε η ώρα των αυγών! Τα προσθέτουμε ένα-ένα στο μείγμα. Σειρά παίρνει η σοκολάτα και το αλάτι! Τώρα με μια σπάτουλα ( λέγεται και μαρίζ!!!) ενσωματώνουμε σιγά σιγά το κοσκινισμένο αλεύρι με απαλές κινήσεις..

Παίρνουμε ότι μικρό ταψί έχουμε ( το ιδανικό είναι ένα ορθογώνιο ταψί 20*30 διαστάσεων) και το βουτυροκακκαονουμε (ωραία λέξη). Χτυπάμε ελαφρά το ταψί να φύγει το περίσσιο κακάο και προσθέτουμε το μείγμα μας!!!

ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ!

Πριν μπει το μείγμα μας στο φούρνο σπάμε σε μικρά ακανόνιστα κομμάτια τα μπισκότα Oreo και τα βάζουμε πάνω από τα μπραουνις μας..και τώρα μέσα στο φούρνο για 12-15 λεπτά!!
Τα αφήνουμε να ξεκουραστούν και έπειτα τα κόβουμε σε ομοιόμορφες μερίδες ( δίκαιες μερίδες παίδες !! )


Μπραουνις με Oreo... ένα κομμάτι (όσο μεγάλο και αν είναι ) σίγουρα δεν φτάνει

Δεν υπάρχουν σχόλια: