Σε ποιον δεν αρέσει η ιταλική κουζίνα?! Και όταν λέμε ιταλική δεν εννοούμε μόνο τα μακαρόνια και τις πίτσες( βασικά αυτά εννοούμε!!), και για αυτό θα ετοιμάσουμε την μακαρονάδα του σωστού μακαρονά ( άμα αυτός θέλει να λέγεται σωστός!).
Spaghetti all amatriciana είναι μια πεντανόστιμη μακαρονάδα που συνδυάζει τα 5 P (πι ) της ιταλικής γαστρονομίας, τα οποία δεν είναι άλλα από τα PASTA ( ζυμαρικά), POMODORO ( ντομάτα) , PECORINO ( είδος τυριού), PEPERONCINO ( καυτερή πιπεριά) και PANCETTA ( καπνιστή πανσέτα(είδος αλλαντικού αντίστοιχο του μπέικον).
Βέβαια υπάρχει μια διευκρίνηση, η γνήσια γνήσια αματριτσιάνα γίνεται αντί για πανσέτα με καπνιστά χοιρινά μαγουλάκια ( τα γνωστά guanciale).
Το όνομα της προέρχεται από ένα μικρό χωριό ονόματι Amatrice που βρίσκεται στη περιφέρεια του Λάτιο (γνωστό και Λάτσιο όπως η ποδοσφαιρική ομάδα!).
Ας πάμε τώρα στα πιο ενδιαφέροντα που δεν είναι άλλα από το μαγείρεμα!!!
Θα χρειαστούμε:
•400 γρ. μακαρόνια νο 6 (ή χοντρά) ( και τα λιγκουίνι καλά είναι!)
•300 γρ. ντομάτες ξεφλουδισμένες κονκασέ ή 4-5 ντομάτες φρέσκες ώριμες
•150 γρ. guanciale ή πανσέτα ή μπέικον σε χοντρές φέτες
•60-70 γρ. περίπου τριμμένο πεκορίνο ( εμείς βάλαμε γραβιέρα που είχε στείλει η μαμά από τη Κρήτη)
•1 καυτερή πιπεριά
•½ ποτήρι κρασί λευκό ξηρό
•Ελαιόλαδο
•Αλάτι
•Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ!!!
Σε περίπτωση που χρησιμοποιείστε φρέσκες ντομάτες, πρέπει πρώτα να τις ξεφλουδίσουμε για να έχουμε μία πιο ντελικάτη σάλτσα!

*** Την τοποθέτηση στο παγωμένο νερό την κάνουμε για να σταματήσουμε το εσωτερικό βρασμό της ντομάτας!
Πέρα από τις σάλτσες ντομάτας, οι skinless (αστειάκι!!!) ντομάτες μας δίνουν ένα πιο εύγεστο αποτέλεσμα και στις σαλάτες.
Πάμε πίσω στη μακαρονάδα μας!

*** εμείς χρησιμοποιήσαμε καπνιστή πανσέτα, προϊόν που βρίσκουμε συνήθως σε ντελικατέσενς. Εξίσου γευστικό αποτέλεσμα θα πετύχουμε και το μπέικον, απλώς ζητήστε από τον κρεοπώλη του σουπερ μάρκετ να σας το χοντροκόψει.
### Και τελικά τι θέλουμε στη ζωή? Λίγη αγάπη και … ένα πακέτο μακαρόνια!
BUON APPETITO!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου